Većina ljudi se za doručak opredeli za kajganu. Pored toga što se lako i brzo sprema, veoma je hranljiva i ukusna, ali i pored toga što je priprema jednostvna postije cake kako da napravite najlepšu i najkremastiju kajganu.

Ukoliko želite da pripremite ukusnu pahuljastu kajganu profesionalni kuvari preporučuju da dodate sastojak za koji ne bismo nikada pomislili da može da ide uz ovu namirnicu.

Naime, ako u jaja dodate limunov sok, dobićete mnogo bolji ukus i vazdušastu strukturu. Smatra se da proteinska struktura unutar jajeta, reaguje sa kiselinom iz limunovog soka kako bi se formirala čvršća unutrašnja struktura koja drži mehuriće vazduha.

Savet je da pomešate četiri jajeta sa polovinom kašičice limunovog soka i prstohvatom soli.

Iako možda zvuči neobično da spojite ove dve potpuno suprotne namirnice, ako ispoštujete preporučenu količinu, jaja neće imati ukus limuna, a dobiće finu, vazdušastu i penastu kajganu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE