Svima je poznato da je u pripremi kolača, brzina ponekad presudna...zbog toga je ovaj trik pravo rešenje.
Gotovo sve domaćice imaju meke špatule od silikona ili gume pomoću kojih prebacuju testo iz činije za mućenje u kalup za tortu.
Pogledajte i Kako da očistite pleh za pečenje mafina
Međutim, koliko god da su zgodne da očiste i najsitnije čestice testa sa zidova činije, toliko mogu da budu nezgodne za skidanje testa sa žica miksera!
Štaviše, kao da je pravilo - što šira špatula, to je lakše njome baratati po činiji, a teže oko mutilica.
Zato su se domaćice dosetile malom triku - na sredini špatule zaseku oštrim nožem mali "šlic" i njime s lakoćom obuhvate svaku pojedinačnu žicu.
U dva poteza - testo, šlag ili krem biće potpuno uklonjeni sa žice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol