Svima je poznato da je u pripremi kolača, brzina ponekad presudna...zbog toga je ovaj trik pravo rešenje.
Gotovo sve domaćice imaju meke špatule od silikona ili gume pomoću kojih prebacuju testo iz činije za mućenje u kalup za tortu.
Pogledajte i Kako da očistite pleh za pečenje mafina
Međutim, koliko god da su zgodne da očiste i najsitnije čestice testa sa zidova činije, toliko mogu da budu nezgodne za skidanje testa sa žica miksera!
Štaviše, kao da je pravilo - što šira špatula, to je lakše njome baratati po činiji, a teže oko mutilica.
Zato su se domaćice dosetile malom triku - na sredini špatule zaseku oštrim nožem mali "šlic" i njime s lakoćom obuhvate svaku pojedinačnu žicu.
U dva poteza - testo, šlag ili krem biće potpuno uklonjeni sa žice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus