Nekada se kiselo mleko jelo samo domaće, a danas su ljudi prezauzeti i misle kako će im pravljenje oduzeti mnogo vremena, pa se odlučuju za kupovno. Ali priprema je baš jednostavna, a sastojci jeftini. Kisleo mleko možete da jedete kao namaz, sa ovsenim pahuljicama, ali isto tako možete da ulepšate jela kao što su sarmice od zelja... U nastavku teksta pročitajte recept za kiselo mleko koje ćete napraviti lako.

  • Sastojci:
  • 600 ml mleka
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašika jogurta 

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu, pa kada se zagreje dodajte kiselu pavlaku koju ste pomešali sa jogurtom i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite na toplom 24 časa. Nakon toga ćete dobiti gustu smesu (kiselo mleko), a pre nego što krenete da jedete stavite malo u frižider da se ohladi. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/east_gate_cafe Kako da tečnost ne iskipi

Izvor: Stvar ukusa