Jela i prilozi od krompira jedu se u celom svetu, a sve što spremite sa ovim povrćem je neverovatno ukusno. Krompir u bilo kom obliku nije teško napraviti, ali za većinu recepata postoji neka caka koja ga čini još lepšim. Prilog koji svi vole da jedu je svakako pomfrit, a njegova priprema je možda i najlakša. Ali, kako bi dobili onaj savršeno hrskavi ukus bitno je da ispratite par saveta. 

Odaberite pravu vrstu krompira

Možada vam deluje nebitno, ali izbor pravog krompira dosta utiče na to kako će vam ispasti pomfrit. Ako pripremate prženi krompir, onda je najbolje da izaberete beli. On sadrži puno skroba, a malo vode i zbog toga će pomfit biti hrskaviji. 

Potopite svež krompir

Ako svež pomfrit držite u hladnoj vodi najmanje četiri sata, ispraćete svaki višak skroba. To im pomaže da se ravnomerno stisnu i osigurava da dok se unutrašnost ne skuva oni ne budu previše tamni spolja. Pomfrit može da stoji u vodi do 24 sata.

Dvostruko prženje

Pomfrit pržite na ulju od 150°C, 3-4 minute dok ne budu mekani na dodir. Izvadite ih i ostavite da se odmaraju na plehu dok završite ostatak sirovog krompira, a zatim povećavajte toplotu dok ulje ne dosegne 180°C. Pomfrit pažljivo dodajte u ulje, izbegnite pretrpanost, sve dok oni ne postignu savršenu zlatnu boju. Tako postižete hrskavu spoljašnost i mekanu unutrašnjost.

BONUS VIDEO: 

DA VAM NE ZAGORI: Trik za savršen pomfrit Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa