Krompir je povrće koje možete da pripremate na različite načine, a kao prilog možete da ga služite uz bilo koje jelo. Ne postoji osoba koja će odbiti pomfrit, pečeni krompir, pire ili punjeni... Takođe, od njega možete da pravite i jela kao što su musaka, pastirska pita... Priprema krompira nije nimalo komplikovana, a dodatni je plus što ne košta puno. Ali koliko god jednostavno bilo da se pripremi, uvek postoje trikovi koji mogu da mu poboljšaju ukus.
Džejmi Oliver je otkrio kako da pečeni krompir bude hrskav, a jedna američka kuvarica je podelila tajnu kremastog pire krompira.
Ali, da li ste znali šta treba da dodate u vodu u kojoj se kuva krompir kako bi ona brže proključala i kako bi bio brže spreman?
U šerpu sipajte vodu i dodajte kašiku ulja ili putera, na samom početku, pa tek onda krompir i voda će brže provriti, a samim tim i ubrzati proces kuvanja. Takođe, krompir će imati lepši ukus.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem