Sigurno ste bar jednom do sada pravili pitu. One nisu komplikovane, pogotovo kada se koriste gotove kore, a svaki nadev je lako napraviti. Ali, ako želite da napravite pitu kao iskusni pekari, tajna se krije u prelivu. Pomešajte navedene sastojke i napravite preliv koji će svaku pitu učiniti sočnijom.
- Sastojci:
- 6 punih kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 šoljice mleka
- 1 šoljica ulja
- so ili šećer (zavisi da li spremate slatku ili slanu pitu)
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, kvasac, mleko, ulje i so ili šećer. Dobro sjedinite, pa dobijenim prelivom premažite svaku koru (pre nego što stavite nadev), a sa ostatkom preliva prelijte pitu i ostavite sat i po da upije, pa tek onda pecite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus