Sigurno ste bar jednom do sada pravili pitu. One nisu komplikovane, pogotovo kada se koriste gotove kore, a svaki nadev je lako napraviti. Ali, ako želite da napravite pitu kao iskusni pekari, tajna se krije u prelivu. Pomešajte navedene sastojke i napravite preliv koji će svaku pitu učiniti sočnijom.
- Sastojci:
- 6 punih kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 šoljice mleka
- 1 šoljica ulja
- so ili šećer (zavisi da li spremate slatku ili slanu pitu)
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, kvasac, mleko, ulje i so ili šećer. Dobro sjedinite, pa dobijenim prelivom premažite svaku koru (pre nego što stavite nadev), a sa ostatkom preliva prelijte pitu i ostavite sat i po da upije, pa tek onda pecite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Lenja pita sa makom
Koliko dugo mogu da stoje jaja od Uskrsa
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak