Uskoro prolazi sezona kukuruzu šećercu, pa imate još malo vremena da uživate. Kasnije kreće sezona starog kukuruza koji zahteva više vremena za pripremu, ali ne možemo da osporimo das je i on ukusan. Osnovna razlika između mladog i starog kukuruza je u tome što se prvi brže kuva u ne treba mu više od 10 minuta. Danas vam donosimo još jedan fantastičan trik za kukuruz koji se kuva na isključenom šporetu.
- Sastojci:
- 2 kašike šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 6 kukuruza
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa. Zatim dodajte šećer i sok od limuna, pa mešajte dok se šećer ne istopi. Dodajte očišćene kukuruze, pa poklopite i isključite šporet. Neka se tako kuva nekih 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem