Ako želite da skuvajte najbolji kukuruz šećerac, onda isprobajte ovaj recept.

Uskoro prolazi sezona kukuruzu šećercu, pa imate još malo vremena da uživate. Kasnije kreće sezona starog kukuruza koji zahteva više vremena za pripremu, ali ne možemo da osporimo das je i on ukusan. Osnovna razlika između mladog i starog kukuruza je u tome što se prvi brže kuva u ne treba mu više od 10 minuta. Danas vam donosimo još jedan fantastičan trik za kukuruz koji se kuva na isključenom šporetu.
- Sastojci:
- 2 kašike šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 6 kukuruza
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa. Zatim dodajte šećer i sok od limuna, pa mešajte dok se šećer ne istopi. Dodajte očišćene kukuruze, pa poklopite i isključite šporet. Neka se tako kuva nekih 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.