Zdrave prirodne sastojke možete iskoristiti za pripremu mnogih preparata za negu tela, uključujući i losion za sunčanje.
Za pripremu ovog prirodnog ulja za sunčanje su vam potrebne šargarepe, maslinovo ulje i orasi. S obzirom da je zaštitni faktor ovog preparata oko 5, trebalo bi da ga koristite na mestima gde ste već dobili boju ili kada delovanje sunčevih zraka nije najintenzivnije. Koža koja je tretirana ovim preparatom će biti mekana, nežna i zaštićena.
Šargarepe su odličan izvor beta karotena, snažnog oksidansa koji štiti kožu od UV zraka.
Orasi sadrže dosta vitamina E, koji je jak antioksidans i neophodan zdravu i lepu kožu. Ova namirnica ima i zdrave masti koje poseduju antikancerogena svojstva.
Zahvaljujući velikom procentu nezasićenih masnih kiselina i vitaminima A i E, maslinovo ulje štiti kožu od negativnog uticaja sunčevih zraka i neguje osetljivu kožu.
S obzirom da ovi satojci u ulju stoje mesec dana, preporučujemo da na vreme krenete sa pripremom prirodnog losiona.
Pogledajte i Jedite ovo i imaćete savršen preplanuo ten
Kako se pravi prirodni losion za sunčanje
Potrebno je:
6 do 7 zelenih oraha (mogu i zreli, ali jezgra moraju biti sitno iseckana)
2 manje šargarepe
maslinovo ulje
Jezgra oraha i izrendane šargarepe stavite u staklenu teglu i sipajte maslinovo ulje, dovoljno da pokrije orahe i šargarepu. Zatvortite teglu i držite je mesec dana na osunčanom mestu. Povremeno promešajte preparat. Nakon mesec dana procedite mešavinu i proceđeno ulje sipajte u flašu.
Ako dobijeno ulje čuvate na hladnom, tamnom mestu, možete ga koristiti i do godinu dana.
Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus