Zima je gotova nezamisliva bez jela od kiselog kupusa, poput sarme i podvarka. Kiseli kupus obiluje korisnim elementima - vitaminima A, C, B1, B2, B3, B6, B12, K i E. Ovu namirnicu nazivaju još i "superhranom", a čak savrži veći količinu vitamina C od svežeg kupusa.
Iako se kiseli kupus može kupiti i u prodavnici, ipak je lepši i puniji ukus kad ga ukiselimo kod kuće. Ukratko, proces kiseljenja počinje tako što uklonite spoljašnje listove kupusa, potom unutrašnjost, a onda je napunite solju.
Glavice kupusa se tako ređaju u kaci, pa prelivaju vodom. U kace u kojima kiselite kupus možete dodati mnoge namirnice, poput rena, kako biste ubrzali proces kiseljenja i sprečili kvarenje.
Ali, u kupus koji se kiseli trebalo bi da dodate i nekoliko parčića dunje. Ovo voće pružiće lepu žutu boju kiselom kupusu, a pored toga daće i poseban šmek. Dunju dodajte u kombinaciji sa 2-3 lovorova lista. Ukus će biti lepši, a boja zlatna!
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun