Postoji mali trik koji može potpuno promeniti način na koji pohujete ribu, čineći je hrskavijom nego ikada. Mnogi domaćini se žale da panada upija previše ulja ili da riba gubi sočnost tokom prženja, ali rešenje je zapravo vrlo jednostavno i često se previđa.

Ključ je u jednoj običnoj namirnici koju već imate u kuhinji – gustinu. Dovoljno je da ga dodate u mešavinu za pohovanje, i riba će postati savršeno hrskava, dok će njena unutrašnjost ostati mekana i sočna, ali ne i masna.

 Kako se koristi:

1. korak: Priprema ribe

Operite i osušite filete ribe papirnim ubrusom. Lagano posolite i pobiberite po ukusu.

2. korak: Priprema poh smese

U plitku činiju pomešajte belo brašno sa 2–3 kašike gustina (kukuruznog skroba). Možete koristiti razmeru približno 1:1 za maksimalnu hrskavost. Po izboru možete dodati i malo suvog začina, aleve paprike, pa i palente u ovu mešavinu.

3. korak: Paniranje

Uvaljajte ribu direktno u mešavinu brašna i gustina, vodeći računa da svaki file bude ravnomerno prekriven.

4. korak: Prženje

Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite ribu nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu, hrskavu koricu.

Pržena riba za slavu Sveti Nikola
Foto: Printscreen/YT/Schneller Koch

 5. korak: Sušenje

Nakon prženja, stavite ribu na papirni ubrus da upije višak masnoće.

6. korak: Posluživanje

Poslužite odmah, dok je hrskava, sa limunom, svežim začinskim biljem ili omiljenim prilogom.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.