Puding je najbrži kremasti slatkiš koji možete da napravite svojim ukućanima. Veoma je ukusan, nije skup, a i lako se pravi. Međutim, može se desiti da vam uživanje u ovom slatkišu pokvare grudvice.
Evo nekoliko saveta za pripremu besprekornog pudinga. Inače, ovi saveti važe i kada pripremate fil za tortu s pudingom.
Caka je u tome da razmućeni prah pudinga ne sipate u mleko koje vri, već neposredno pre vrenja. Šerpu s mlekom u kojoj kuvate sklonite s ringle i sipajte puding u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Zatim je vratite na ringlu, ali smanjite temperaturu i kuvajte uz neprestano mešanje. Dok se puding hladi, promešajte ga nekoliko puta kako se ne bi stvorila korica.
Ako pripremate fil za tortu s pudingom, margarin umešajte u mlak puding i mešajte dok se ne otopi. Fil za tortu možete i umutiti mikserom kada se ohladi, pa će tako biti penastiji.
Izvor: Stvar ukusa