SADA U ZAPRŠKU UMESTO VODE STAVITE OVAJ SASTOJAK: Otkrivena tajna kako da jela sa paradajz sosom budu još kremastija 

Napravite zapršku na potpuno drugačiji način tako što ćete umesto vode dodati pavlaku za kuvanje.

Kako da napravim zapršku
Foto: Printscreen/YT/ The Sauce and Gravy Channel

Kada kuvate boraniju u paradajz sosu, pred kraj dodajte zapršku koju ste napravili sa pavlakom za kuvanje. Daće poseban šmek jelu, a sos će imati kremastu strukturu. Takođe, ovaj trik možete da korisite ako pravite i crvene špagete jer poboljšava ukus klasičnom paradajz sosu

Ovakvu zapršku ne morate da koristite samo za jela sa paradajz sosom, već i za ona koja želite da imaju kremastu teksturu, samo morate da obratite pažnju da li pavlaka za kuvanje idu u to jelo. 

Sastojci:

  • 1 kašika brašna
  • malo pavlake za kuvanje

Priprema: 

Razmutite brašno i pavlaku za kuvanje, pa dodajte u jelo. Ako u jelu ima i paradajz sos, dobićete ukusan i kremast sos. 

Izvor: Stvar ukusa