KAKO DA TELETINA NE BUDE ŽILAVA: Trikovi iskusnih domaćica za najmekše meso do sada

Pratite sledeće korake i pripremite ukusno meso.

Shutterstock

Kod pripreme jela od teletine najvažnije je da meso ne bude žilavo, jer onda jelo neće biti upotrebljivo.

Ali da ne bi bilo žilavo potrebno je da ga "pravilno" pripremite, a to ćete uraditi ako budete sledili sledeće savete iskusnih domaćica:

  • Za lakše kuvanje mesa možete dodati 1 kašiku sirćeta ili limunovog soka.
  • Takođe, pre kuvanja komad teletine utrljajte sodom bikarbonom i ostavite da prenoći. Sutradan ga dobro operite i prokuvajte. 
  • Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu 1 kašičica sirćeta po litru vode. Može se utrljati senfom i ostaviti pola sata pre pečenja.
  • Teleće šnicle postaće mekane ako se mariniraju u svežem mleku 12 sati pre pečenja. 

Izvor: Stvar ukusa