Kuvanje jaja se smatra jednim od najlakših kulinarskih zadataka i to svi znamo od malih nogu. Prema videu na TikTok-u, ljudi godinama pogrešno kuvaju jaja i sve je u vezi sa temperaturom vode.
- Trebalo je 30 godina da saznamo da je potrebna veština za kuvanje jaja - stoji na nalogu LifeTipSing, koji je okačio video snimak.
Ispravan način
Dok mnogi ljudi koriste kipuću vodu u koju stavljaju svoja jaja, ovo čini površinu žumanca zelenom nakon kuvanja.
- Ovo je gvožđe sulfid koji može izazvati enteritis. Umesto toga, koristite hladnu vodu sa dodatom kašikom soli, ubacite jaja i kuvajte osam minuta. Sačekajte pet minuta nakon što isključite vatru, izvadite jaja i stavite u hladnu vodu - objasnili su u videu.
U kuvanju jaja na ovaj način, žumance je narandžasto-žuto, što se ispostavilo da je puno zdravije za jelo.
Lakše se ljušti
Iznenadni pad temperature prilikom stavljanja jaja nakon kuvanja u hladnu vodu će odvojiti jaje od ljuske i vi ćete ga sa lakoćom oljuštiti.
Izvor: Stvar ukusa