Jednostavan trik da lako oljuštite kuvana jaja

Uoči Uskrsa, šaramo i farbamo jaja, ali nakon toga se često mučimo da ih oljuštimo, pa neretko bacimo polovinu jajeta ako je mlado i ljuska se jako zalepi za belance. Jednostavan trik će vam pomoći u ljuštenju jaja.

print screen / youtube / Easy Tricks & Hacks

Uskrs je period kada najviše konzumiramo jaja, i to kuvana. Sigurno vam se dešavalo da vam proces ljuštenja pravi problem, pa otkinete i parče belanceta.

Kako ne biste imali problem sa kuvanim jajima, donosimo jednostavan trik kako da ih bez problema oljuštite. Ukoliko kuvate jaja za Uskrs, možda će vas zanimati i da li se jaja kuvaju poklopljena ili ne.

Trik kako da jednostavno oljuštite kuvano jaje sastoji se u tome da uzmete jednu flašu sa širokim grlom, ili termos sa širim grlom kroz koji može da prođe jaje. Može da posluži i tegla. Flašu, termos ili teglu napunite vodom, oko 1/3 boce. Ubacite jaje i mućkajte jedan minut.

Nakon toga, izvadite jaje i ljuštiće se samo od sebe. S obzirom da se bliži vreme kuvanja veće količine jaja za Uskrs, možda će vas zanimati i kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu.

Pročitajte i kako ruska kuvarica otkriva zašto se jaja ne razbijaju o ivicu posude

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Farbanje Uskršnjih jaja, Kina  Promo/kineski radio internacional

StvarUkusa/L.S.