Žilavo meso ljudi najčešće mariniraju, ali to nije neophodno da biste postigli bolju teskturu i ukus, naročito jer marinada menja originalni ukus. Profesionalna kuvarica Julija Arkipova predlaže alternativni metod, pomoću kog meso može biti meko i sočno bez izmene ukusa.
1. Krupna morska so
Istrljajte meso krupnom morskom solju i ostavite u frižideru 40-60 minuta. Ovo vreme je dovoljno da so prodre u strukturu mesa, navlaži ga i omekša vlakna, a da ne izvuče sok. Na kraju, isperite ili ostružite so i možete nastaviti sa daljim koracima za pripremu mesa.
2. Alkohol
Ova opcija je pogodna za one koji žele da kuvaju meso, ali se plaše da će na kraju biti tvrdo i suvo. Vino i konjak daju mesu poseban ukus, ali votka ne menja njegovu aromu. Za 1 kg svinjskog mesa biće dovoljna 50 ml votke. I iako alkohol isparava kao rezultat toplotne obrade, nije preporučljivo davati jela pripremljena na ovaj način deci. Možda će vas zanimati i kineska tehnika kuvanja zbog koje je meso uvek mekano.
Pročitajte i čime se premazuje pile za hrskavu i zlatnu koricu
BONUS VIDEO
StvarUkusa