Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPSKI KUVAR OTKRIO ŠTA DA RADITE SA OSTACIMA HRANE: Od bajatog hleba napravite kolač, a trik za pečenje je genijalan

Od bajatog hleba napravite savršeno ukusan kolač.

 Kako se pravi kolač od bajatog hleba Izvor: Printscreen/YT/TvPrva

U emisiji "Jutro" na tv Prva gost je bio Bojan Stanimiriović, poznati kuvar koji je otkrio šta da jedete posle praznika, kao i šta možete da napravite od ostataka hrane. Ono što je nezaobilazno na svakoj trpezi su svakako sarme, pečenje i ruska, ali poznati kuvar je istakao kako se u svakoj srpskoj kući nalazi i hleb. Skupljajte bajati hleb i čuvajte u krpi, a onda od njega napravite ukusan kolač, a recept za njega možete da pročitate u nastavku teskta. 

  • Sastojci: 
  • bajat hleb 
  • 4 jajeta 
  • 1 l mleka 
  • 150-200 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Još: 
  • lešnik 
  • čokolada 
  • banana

Priprema: 
Hleb isecite na kockice, a jaja umutite sa mlekom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte hleb i dobro promešajte, pa izlijte u kalup. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Ako želite da mu poboljšate ukus onda u smesu obavezno dodajte seckani lešnik, rendanu čokoladu ili bananu. Dekorišite po želji. 

Njegov savet je i da se hrana maksimalno iskoristi, jedino je za rusku preporučio da se baci ako stoji duže, jer sadrži majonez i nije pametno da se jede ako se pokvari. Naš savet je da ako želite da vam ruska traje nekoliko dana povrće iseckajte i čuvajte u posudi, a dresing pravite taj dan. Sarma je ukusnija svakim podgrevanjem, a ako vam je preostalo pečenje ili povrće Bojan je otkrio savršen trik koji će vratiti svežinu hrani i dati joj poseban šmek. Napravite smesu koja liči na palačinke i u nju umočite meso ili povrće. 

  • Sastojci: 
  • 2 jajeta 
  • 1 šolja kisele vode ili piva 
  • 1 šolja brašna 

Priprema:
Umutite sastojke da dobijete smesu koja liči na onu za palačinke. Zatim preostalo meso ili povrće umočite u smesu i ispržite u dubokom ulju ili poređajte na pleh obložen pek papirom i ispecite. 

Takođe, Bojan je naglasio kako se za Novu godinu i dan posle jela teška hrana, pa do Badnje večeri preporučuje lagana jela kao što su salate i povrće. Naglasio je da je bitno kakav je dresing za salatu i da on radi pola posla, pa je bitno da sipate 1/3 kiseline i 2/3 ulja. Možete da dodate i kašičicu senfa ili meda. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti