Sastojci:
6 kriški starog hleba
2 kašike istopljenog maslaca
50 grama suvog grožđa
4 jaja
400 ml mleka
100 grama šećera
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kašika ekstrata vanile
Pogledajte i 8 genijalnih načina da iskoristite stari hleb
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Hleb star jedan dan lomite na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.
U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.
Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom