Sastojci:

6 kriški starog hleba

2 kašike istopljenog maslaca

50 grama suvog grožđa

4 jaja

400 ml mleka

100 grama šećera

1 kašičica mlevenog cimeta

1 kašika ekstrata vanile

Pogledajte i 8 genijalnih načina da iskoristite stari hleb

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Hleb star jedan dan lomite na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.

U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna