Idealan mafin ima tanku smeđkastu koru i zaobljen neravan vrh. Unutrašnjost mu je sočna i mekana. Na površini ne bi smelo biti većih izbočina niti udubljenja – to je znak da se testo previše mešalo  i da u njemu ima prevelika količina tečnosti (testo za mafine ne bi trebalo biti tečno).

Pogledajte  hit recept za mafin bez brašna za kojim su svi poludeli.

Kako dobiti savršen mafin?

Recepata ima mnogo, a mi ćemo se zadovoljiti time da vam damo nekoliko saveta. 

Najlakše je koristiti poseban pleh za mafine – pazite samo da ga dovoljno namastite (bez obzira na to što je često reč o teflonskim kalupima).

Želite li maksimalno smanjiti trud, koristite papirne korpice za mafine – tako da posle gotovo da i nema pranja.

Napunite li kalupe više od 3/4, mafini će imati ravan vrh nalik letećem tanjiru. Moraju imati dovoljno mesta za širenje pre nego što izađu iz udubljenog dela kalupa.

Ako vam se mafini ipak zalepe za dno pleha, stavite pleh nekoliko minuta na mokri ubrus.

Nikad nemojte previše mešati sastojke za mafini– pomešajte suve sastojke u jednoj posudi, tečne u drugoj i zatim ih samo lagano izgnječite viljuškom. To će biti sasvim dovoljno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: jutarnji.hr