Svi se raduju dočeku Nove godine, jer to znači dobre žurke sa prijateljima, porodična okupljanja, dobru klopu, ali i dobro piće. Svi se trude da to veče izgledaju najbolje i da sa stilom isprate staru i dočekaju novu godinu. Ono što nikome ne pada na pamet to veče, a to je mamurluk. Prvo januarsko jutro donosi glavobolju ako ste popili koju više. Mada ne morate da brinete jer postoji rešenje i za to. 

Ako u toku proslave niste pili vodu, onda se potrudite da popijete bar dve čaše pred spavanje, a kada se probudite popijte što više. Ona će malo ublažiti simptome mamurluka. Ono što je takođe bitno jeste da izbegavate prženo za doručak. Tu spadaju i jaja, a potrudite se da jedete što više mlečnih proizvoda, npr. tost sa vrućim mlekom, jer će oni pomoći da glavobolja brže prođe. Možda vam deluje čudne, ali najbolji lek za mamurluk je da za doručak pojedete paradajz čorbu, a još bolje je ako u nju dodate ljutu papričicu. 

Topla kupka je isto dobro rešenje za prvo jutro posle Nove godine, ali nikako nemojte vrelom vodom da se kupate. Nakon toga možete da izađete malo na svež vazduh ili uradite neke lagane vežbe, jer ovo isto pomaže kod mamurluka.  

Ako ste isprobali sve preporučeno, a glava vas i dalje boli, najbolji lek da izlečite mamurluk koji je doček Nove godine uzrokovao, jeste san! Prvi januar je i onako svima neradan dan, tako da vremena imate sasvim dovoljno. Zamračite sobu, lezite i spavajte ceo dan. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE