Tradicionalna letnja manifestacija, „Somborski kotlić” biće održana po 17. put 20. jula na Trgu Svetog Trojstva – poznatijem kao „Ćelavi trg“, sa početkom u 19h. Dan kada se više od 300 kotlića „krčka“ u centru grada, a preko 3.500 posetilaca iznova upoznaje kulinarsku čaroliju.
Pored dobre hrane, posetioci će imati priliku da uživaju u glumačkim skečevima i tamburašima „Đuvegije“. Osim najboljih paprikaša, uobičajeno je da organizatori nagrađuju i najbolje aranžirane stolove, najveselija društva, najstarijeg i najmlađeg kuvara riblje čorbe...
Prošle godine u kuvanju ribljeg paprikaša takmičilo se blizu trista takmičara iz zemlje i regiona.
"Somborski kotlić" samo je jedan od programa dugoročnije i kompleksine manifestacije Somborsko leto koja počinje pozorišnim maratonom, a potom se svakog dana i svake nedelje smenjuju različiti događaji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus