Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokteli

Postali su popularni sredinom 19. veka, a tajna njihovog uspeha je u idealnoj kombinaciji sastojaka koji se savršeno prožimaju.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Da biste napravili savršen koktel, neophodno je da znate koje alkoholno piće se slaže sa kojim bezalkoholnim. Tako, na primer, viski se odlično slaže sa sokom od jabuke, rum sa svežom limetom i koka-kolom, džin sa svežim limunom, a votka sa svime… 

Takođe, trebalo bi da znate da nikada ne stavljate više od dve vrste alkoholnog pića kako koktel ne bi bio prejak. 

Evo nekoliko zanimljivosti vezanih za koktele...

Mešavina džina i tonika izvorno se pila u Indiji kao zaštita od zaraznih bolesti. Koktel Long Island sadrži votku, džin, beli rum, tekilu, a Triple Sec pravi se sa sokom od limuna i koka-kolom. Pina Coladu (rum, ananas i kokos) voli lepši pol jer je slatka. Originalni recept za Bloody Mary iz 1920. godine podrazumevao je jednake količine votke i soka od paradajza, a posle su dodati biber, vorčester sos, tabasko i sok od limuna. Ime mu je dao anonimni Amerikanac koga je piće podsetilo na čikaški klub Bucket of Blood i na devojku koja je tu posluživala, po imenu Meri.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti