Da biste napravili savršen koktel, neophodno je da znate koje alkoholno piće se slaže sa kojim bezalkoholnim. Tako, na primer, viski se odlično slaže sa sokom od jabuke, rum sa svežom limetom i koka-kolom, džin sa svežim limunom, a votka sa svime…
Takođe, trebalo bi da znate da nikada ne stavljate više od dve vrste alkoholnog pića kako koktel ne bi bio prejak.
Evo nekoliko zanimljivosti vezanih za koktele...
Mešavina džina i tonika izvorno se pila u Indiji kao zaštita od zaraznih bolesti. Koktel Long Island sadrži votku, džin, beli rum, tekilu, a Triple Sec pravi se sa sokom od limuna i koka-kolom. Pina Coladu (rum, ananas i kokos) voli lepši pol jer je slatka. Originalni recept za Bloody Mary iz 1920. godine podrazumevao je jednake količine votke i soka od paradajza, a posle su dodati biber, vorčester sos, tabasko i sok od limuna. Ime mu je dao anonimni Amerikanac koga je piće podsetilo na čikaški klub Bucket of Blood i na devojku koja je tu posluživala, po imenu Meri.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem