Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučna tribina "Šta jedemo"

Centar za promociju nauke u četvrtak, 17. oktobra u Studentskom kulturnom centru organizuje tribinu na temu hrane.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Na oktobarskoj tribini Centra za promociju nauke , koja se održava 17. oktobra u Studentskom kulturnom centru od 17 časova, najugledniji stručnjaci Srbije objašnjavaće izazove savremene ishrane, od genetski modifikovanih organizama do makrobiotike. 

Uvaženi stručnjaci će ukazati na samo neke od brojnih izazova sa kojima se svakodnevno suočavamo u Srbiji: kakvu hranu jedemo, da li je ona dovoljno testirana, ko donosi odluku o njenom kvalitetu, da li je organska hrana održiva, kao i da li treba da odustanemood GMO-a. 

Koliko god nepopularna bila, genetski modifikovana hrana bi mogla da omogući opstanak čovečanstva u narednim vekovima. S druge strane, sve je više zagovornika organske hrane, koja ima manji prinos, ali sadrži veću nutricionističku vrednost. 

Zdravlje ljudi uveliko zavisi od načina i kvaliteta ishrane, a broj osoba koji pate od alergije na određene namirnice ili od gojaznosti je u porastu. 

Ulaz na tribinu koja će se baviti temama o ishrani je u Velikoj sali SKC-a, a ulaz je besplatan

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti