Na oktobarskoj tribini Centra za promociju nauke , koja se održava 17. oktobra u Studentskom kulturnom centru od 17 časova, najugledniji stručnjaci Srbije objašnjavaće izazove savremene ishrane, od genetski modifikovanih organizama do makrobiotike. 

Uvaženi stručnjaci će ukazati na samo neke od brojnih izazova sa kojima se svakodnevno suočavamo u Srbiji: kakvu hranu jedemo, da li je ona dovoljno testirana, ko donosi odluku o njenom kvalitetu, da li je organska hrana održiva, kao i da li treba da odustanemood GMO-a. 

Koliko god nepopularna bila, genetski modifikovana hrana bi mogla da omogući opstanak čovečanstva u narednim vekovima. S druge strane, sve je više zagovornika organske hrane, koja ima manji prinos, ali sadrži veću nutricionističku vrednost. 

Zdravlje ljudi uveliko zavisi od načina i kvaliteta ishrane, a broj osoba koji pate od alergije na određene namirnice ili od gojaznosti je u porastu. 

Ulaz na tribinu koja će se baviti temama o ishrani je u Velikoj sali SKC-a, a ulaz je besplatan