Na oktobarskoj tribini Centra za promociju nauke , koja se održava 17. oktobra u Studentskom kulturnom centru od 17 časova, najugledniji stručnjaci Srbije objašnjavaće izazove savremene ishrane, od genetski modifikovanih organizama do makrobiotike.
Uvaženi stručnjaci će ukazati na samo neke od brojnih izazova sa kojima se svakodnevno suočavamo u Srbiji: kakvu hranu jedemo, da li je ona dovoljno testirana, ko donosi odluku o njenom kvalitetu, da li je organska hrana održiva, kao i da li treba da odustanemood GMO-a.
Koliko god nepopularna bila, genetski modifikovana hrana bi mogla da omogući opstanak čovečanstva u narednim vekovima. S druge strane, sve je više zagovornika organske hrane, koja ima manji prinos, ali sadrži veću nutricionističku vrednost.
Zdravlje ljudi uveliko zavisi od načina i kvaliteta ishrane, a broj osoba koji pate od alergije na određene namirnice ili od gojaznosti je u porastu.
Ulaz na tribinu koja će se baviti temama o ishrani je u Velikoj sali SKC-a, a ulaz je besplatan
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus