Rakija Fest, najznačajnija manifestacija posvećena rakiji, nastavlja prepoznatljiv koncept stručnog skupa, a ove godine će biti obogaćena i dodatnim zanimljivim sadržajem.

U prostoru Mikser House-a u Karađorđevoj ulici, u subotu, 14, decembra će biti organizovana zabava za sve izlagače i posetioce. U terminu od 20 do 22 sata biće održan džez koncert, a posetioci će moći na štandovima da kupe rakiju na čašu.

Pre početka festivala, biće održano stručno ocenjivanje rakija.

Stručni žiri je 26. novembra izabrao najbolju srpsku rakiju za sezonu 2013/14, a asve to kao deo pratećeg programa VII Rakija Festa.

Kao i prethodnih godina, za izbor Beogradskog pobednika uzimane su samo rakije kupljene u maloprodaji kako bi se ocenio objektivan kvalitet tih proizvoda. U izboru su se našle rakije od tradicionalnog voća – šljive, jabuke, dunje, kajsije, viljamovke, maline, loze, kao i znatan broj travarica i slatkih i gorkih likera.

Pored rakija koje se mogu naći u maloprodaji, ocenjivane su i one kojih nema na policama, a uzorke su proizvođači dostavili organizatoru. I ovde su se našle rakije od tradicionalnog voća, kao i dosta slatkih likera.

Ukupno je ocenjeno 50 uzoraka, a rezultati, dodela medalja i diploma obaviće se tokom zvaničnog programa VII Rakija Festa.