Novogodišnji Mikser Design Food market, koji će se održati 22. decembra 2013. godine u 13 časova, biće humanitarnog karaktera. Ova tradicionalna manifestacija spaja dizajn,hranu i inovativne tendencije u gastronomiji, okupiće više od 50 učesnika – malih i velikih proizvođača delikatesa i poslastica, sireva, vina, organske hrane i proizvođača kuhinjske opreme i posuđa.

Prateći program će obeležiti humanitarna aukcija torti, a sva sredstva prikupljena ovom akcijom namanjena su deci bez roditeljskog staranja iz ustanove „Jovan Jovanović Zmaj".

Mikser poziva sve građane i kompanije da učestvuju u licitaciji i kupovinom torte obezbede sredstva za poboljšanje uslova njihovog života – renoviranje ulaznog hola i popravku ulaznih vrata. Svi koji žele da učestvuju u aukciji mogu se prijaviti putem e-mail-a office@mikser.rs ili na broj telefona 062/8040136.

Torte su donirali: hoteli – „Square Nine“, hotel „Moskva“; restorani: „Mikser House“ kantina, „Dijagonala 2.0“, „Comunale“, „Iguana“, „Gnezdo Organic“, „Toro“; kolačari – „Tintolino“, „Home Made“, „Melani“, „Anđeli kolači“, „Dream of Cookies“, „Hungry Cupcake“, „Pop Bake“, „All Nut“; klub „Apartman“; kulinarke Tamara Mihajlović, Nina Stiglic i Ana Milak. Akciju su podržali i prijatelji iz agencije „Superstar“, čiji će osnivač Aleksandar Đorđević i voditi aukciju.

Od 12 časova se odvija dečja radionica na kojoj će sva prisutna deca, uključujući i mališane iz ustanove „Jovan Jovanović Zmaj“ učestvovati u oslikavanju novogodišnjih kolača.

U isto vreme se održava kulinarska radionica za odrasle – „Novogodišnja trpeza“, organizacije „Na putu zdravlja“, koju vodi Nada Ličina. Svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na naputuzdravlja@gmail.com, a participacija za učešće, sa degustacijom, je 1650 dinara.

Još jedna posebnost novogodišnjeg izdanja „Mikser Design Food“ marketa jeste takmičenje za najkreativniji štand. Naime, izlagači pripremaju štandove u specifičnom, novogodišnjem ruhu, a posetioci će na licu mesta odabrati svog favorita, koji će kao nagradu dobiti besplatno učešće na sledećem „Mikser Design Food“ marketu. Pobednik će biti proglašen u 18 časova.

„Mikser Design Food“ market odvija se u nedelju, 22. decembra od 12 do 20 časova U Mikser House-u (Karađorđeva 46) i prava je destinacija za novogodišnju kupovinu interesantnih poklona. Ulaz na manifestaciju je slobodan.