Veliki Test Vino.rs 2014, IV Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru onlajn magazina Vino.rs održaće se 27. i 28 novembra u Beogradu, kada će najbolja vina Srbije prvi put ocenjivati isključivo inostrani žiri sastavljen od internacionalnih sudija – među kojima i dvoje s titulom Master of Wine.

Najbolja vina Srbije biće podeljena i ocenjena u šest kategorija (crvena, bela, roze, penušava, prirodno slatka i pojačana ili aromatizovana), a žiri će na kraju uz pobednike po kategorijama proglasiti i sveukupnog pobednika koji će poneti Vino.rs Grand Prix i naziv najboljeg vina Srbije 2014. godine.

Dolazak na VTV2014 najavili su vinski novinari i blogeri iz Velike Britanije, Italije, Nemačke, Bugarske, Hrvatske, SAD, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, a ovo značajno ocenjivanje srpskih vina podržano je od Ministarstva poljoprivrede, koje posebnu pažnju ukazuje proizvodnji vina – jedinoj privrednoj delatnosti u Srbiji koja beleži konstantan rast u kvalitetu i obimu proizvodnje.

Pored toga što će vinari na ovaj način dobiti stručan sud o kvalitetu svojih vina, najveću korist od Velikog Testa Vino.rs na kraju će imati potrošači koji će pouzdano saznati kakav kvalitet vina dobijaju za svoj novac.