Milioni ljudi širom sveta svakog 5. februara proslavljaju Svetski Nutella dan. Ovaj Nutella praznik pokrenula je američka blogerka Sara Rosso, kada je samo jednim postom na društvenim mrežama 2007. pokrenula lavinu najrazličitijih postova hiljada pasioniranih zaljubljenika u Nutella brend. Od tada, inspirisani Nutella kremom, pravi obožavaoci ovaj dan najrađe proslavljaju uz svoje omiljene raznovrsne Nutella recepte.
Pozivamo vas da se pridružite proslavi ovog posebnog dana i podelite ljubav prema Nutelli sa vašim najmilijima uz ovaj ukusni Nutella recept:
Biskvitne Nutella palačinke s voćem i šlagom
SASTOJCI
1 i 1/4 šolje brašna
4 jajeta
1 šolja mleka
1/2 šolje vode
prstohvat soli
maline, borovnice, jagode (kašika svakog bobičastog voća po porciji)
1 šolja slatke pavlake 36% mm
Nutella® (15 g po 1 porciji)
Za pripremu ovog ukusnog recepta, u kojem će svi uživati, potrebno je 15 g Nutelle® po osobi!
PRIPREMA
I
Žumance, koje ste prethodno odvojili od belanaca, izmešajte s mlekom i vodom pa dodajte brašno i dobro promešajte sve. Posebno umutite čvrsti sneg od belanaca s prstohvatom soli. Polagano dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima pa sve lagano promešajte.
II
Pecite palačinke s obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
III
Umutite čvrsti šlag. Kako biste postigli čvrstoću, slatka pavlaka mora da bude dobro rashlađena.
IV
Namažite Nutellu® na svaku palačinku i presavijte je na četiri dela. Poređajte ih na tanjir, pospite voćem i na kraju dodajte šlag.
Srećan vam Svetski Nutella dan! Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus