Retko koja namirnica se savršeno uklapa u skoro sva jela, ali postoji jedan sastojak koji je provereno dobar spoj u baš svakoj gurmanskoj kombinaciji - to je Moja Kravica pavlaka za kuvanje. Svi koji uživaju u kuvanju, ali i predivnim ukusima često koriste Moja Kravica pavlaku za kuvanje. Zato smo za vas organizovali konkurs, a čitateljke portala StvarUkusa su slale zanimljive recepte na naš redakcijski mail. Izabrali smo dva najbolja recepta naših čitateljki koji će definitivno oduševiti svakoga. Aleksandra Virijević je poslala poboljšanu verziju bešamel sosa kojem poseban šmek daju Moja Kravica pavlaka za kuvanje, kao i belo vino. Katarina Lazić će obradovati sve ljubitelje mesa receptom za krmenadle u sosu od pečuraka i Moja Kravica pavlake za kuvanje.
Novi predlog bešamel sosa
Sastojci:
• 1 šolja mleka
• 2 kašike neslanog putera
• 2 kašike brašna
• 1/3 šolje Moja Kravica pavlake za kuvanje
• 1/4 šolje belog vina, opciono
• prstohvat muskatnog oraščića
Recept za još bolji bešamel sos sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje:
Sipajte mleko u šerpu i stavite da se zagreje. Kada krenu da se pojavljuju mehurići ugasite šporet. Istopite puter u tiganju, pa dodajte brašno i mešajte dok se smesa dobro ne sjedini. Nastavite sa kuvanjem, mešajući, nekih 2 minuta. Pazite da ne porumeni. Vruće mleko postepeno umešajte u smesu brašna i putera. Kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok sos ne počne da ključa i dok se ne zgusne. Krčkajte, često mešajući, na veoma laganoj vatri 5 minuta. Zatim sipajte Moja kravica pavlaku za kuvanje i vino. Posolite i pobiberite i po želji dodajte malo muskatnog oraščića. Lepo promešajte.
Krmenadle u sosu od pečuraka i Moja Kravica pavlake za kuvanje
Sastojci:
• 4 krmenadle
• so, biber, slatka paprika
• 1 crni luk
• 2-3 čena belog luka
• 450 g pečuraka
• 2-3 grančice svežeg timijana
• 1 šolja Moja Kravica pavlake za kuvanje
• 1 šolja pilećeg bujona
• 1,5 kašika senfa
• 1 kašičica origana
• 70 g parmezana
Recept za krmenadle u sosu od pečuraka i Moja Kravica pavlake za kuvanje:
Krmenadle sa obe strane posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Začine lepo utrljajte u meso, pa u tiganju na malo ulja propržite krmenadle. Izvadite ih iz tiganja, pa u isti sipajte još malo ulja i onda dodajte seckane pečurke i crni luk. Lepo promešajte i pržite dok ne omekšaju. Pred kraj dodajte mleveni beli luk i timijan, pa promešajte i sipajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i bujon. Kada krene da vri dodajte parmezan, origano i senf. Sve lepo promešajte, pa posolite i pobiberite, a onda vratite krmenadle unutra. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, a onda skinite poklopac i pecite još 15 minuta. Izvadite meso na tanjir, pa u šolji pomešajte vodu sa kašikom brašna i dodajte u sos. Lepo promešajte. Krmenadle služite sa pire krompirom i prelijte sosom.
(Promo)
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu