01. oktobar – Batočina, "OBREDNI HLEBOVI"
"Zlatne ruke Batočine" 034/ 842 724
01 - 02. oktobar – Skorenovac, "DANI MAĐARSKE KUHINjE"
Dom kulture 013/ 764 441
01. oktobar - Knjaževac, selo Novo korito, "ŠIPURIJADA"
Turistička organizacija Knjaževac, +381 (0)19 735 230, +381 (0)19 730 988, http://www.toknjazevac.org.rs
01 - 02. oktobar - Valjevo, planina Medvednik, "DANI GLJIVA"
Gljivarsko društvo "Valjevo" 014/ 225 745
02. oktobar - KANJIŽA, "FESTIVAL KUKURUZA"
Folklorno-plesno društvo "Tisa" 024/ 873 528, 064/ 3051 313
06 - 10. oktobar – Temerin, "JUŽNOBAČKI FESTIVAL LUDAJE"
"Društvo prijatelja bašte" 063/ 594 200
06 - 09. oktobar - Beograd, "37. IZLOŽBA MEDA I PČELARSKE OPREME - Tašmajdan 2011"
Društvo pčelara "Beograd" 011/ 3440 121, 2647 093
07 - 09. oktobar – Topola, "SABOR NARODNOG STVARALAŠTVA SRBIJE", "OPLENAČKA BERBA GROŽĐA"
Savez amatera Srbije, Skupština opštine, Skupština opštine i Turistička organizacija "Oplenac" 011/ 2628 576, 034/ 811 172
08 - 09. oktobar - Bela Crkva, "BELOCRKVANSKI DANI JABUKE", "RAKIJADA"
Agencija „Altra“ i Udruženje „Dobra stara vremena“ 061/ 2288 468
08 - 09. oktobar – Kikinda, "DANI LUDAJE"
Skupština opštine i Turistička organizacija opštine Kikinda 0230/ 26 300
Na jednoj od napoznatijih vojvođanskih manifestacija održava se takmičenje proizvođača za najtežu i najdužu tikvu, uz bogat kulturno-zabavni program.
08 - 09. oktobar - Krupanj, "DANI KROMPIRA U RAĐEVINI"
Turistička organizacija Krupanj +381 (0)15 684 094 +381 (0)15 684 094 http://www.krupanj.org.rs
12. oktobar – Beograd, "SUSRETI KULINARA, UGOSTITELjA I VINARA - GASTWINE 11"
"SACEN International" 011/ 2472 710
15 - 16. oktobar – Krupanj, "DANI GLJIVA U RAĐEVINI"
turistička organizacija Krupanj, +381 (0)15 684 094, +381 (0)15 684 094, http://www.krupanj.org.rs
20 - 22. oktobar – Aleksinac, "PEKARSKI DANI"
Poljoprivredna škola "Šumatovac" 018/ 800 792
22. oktobar - Novi Sad, "VINSKI LAVIRINT"
Udruženje “Interfest“ 011/ 38 35 818
24 - 27. oktobar – Beograd, "ZBOR UGOSTITELjSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE"
Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije 064/ 3537 986
25. oktobar – Pirot, "PASULjIJADA"
"Blinker fiš" 010/ 320 838
29. oktobar – Futog, "FUTOŠKA KUPUSIJADA"
Udruženje „Futoški kupus“ 064/ 162 9639, www.futoskikupus.org
tokom oktobara - Selenča, "ORGANSKA PROIZVODNJA I RURALNI TURIZAM"
Centar za ruralni turizam 021/ 774 005
tokom oktobara - Kovačica, "KOVAČIČKI OKTOBAR"
Dom kulture 013/ 661 112
tokom oktobara - Valjevo, "FESTIVAL DUVAN ČVARAKA"
Turistička organizacija Valjevo, +381 (0)14 221 138, 236 393, +381 (0)14 221 138, ttp://www.valjevo-turist.co.rs
početak oktobra - Užice, "DANI GRADA"
Skupština grada Užica 031/ 513 455
početak oktobra - Irig, selo Šatrinci, "GUŠČIJADA"
Zavičajno društvo Šatrinci 022/ 467 692
druga polovina oktobara – Odžaci, "MEĐUNARODNI FESTIVAL MEDA"
Pčelarsko društvo „Suncokret" 062/ 652 098
druga polovina oktobara - Bački Brestovac, "ZLATNI KOTLIĆ"
KSR "Bas" 025/ 882 553
Još
KategorijeOstalo
Tema portala
NaslovnaNajnovijePraznici i slaveReceptiDesertiPosna jela Kuhinje sveta Trikovi i savetiZanimljivosti
© 2025 MONDO, Inc. Sva prava zadržana.
Kulinarski događaji u oktobru
Berbe grožđa i jabuka, dani vina i ludaje, festival kukuruza... Uživajte u lokalnim specijalitetima pripremljenim od jesenjih plodova.
Objavljeno 11.10.2011. 9:08h
Kako da reagujete na uvredu? Frojdova tehnika 3 ogledala stavlja svakog ko hoće da vas ponizi tamo gde treba
3 fraze koje sve stavljaju na mesto i pomažu da se smirite: Čim jednu misao obojite u crno, ove reči su spas
Koji je vaš skriveni potencijal? Srce otkriva da li u vama čuči duh avanturiste ili ste pak uplašeni vizionar
Recept za najlepši starinski slovački kolač od 2 sastojka: Neodoljivo hrska i topi se u ustima, a sve sastojke imate već u kuhinji
Najboji prirodni način farbanja jaja u jarko crvenu boju star 50 godina: Potrebna vam je samo 1 namirnica
Ruskinje najviše vole ovako da farbaju uskršnja jaja: Hladno bojenje daje najlepše šare duginih boja, rezultat svakog oduševi
Najlepša crvena jaja za Vaskrs dobićete uz ova 4 prirodna trika: Zaboravite na hemikalije i veštačke boje
Ovo je najgore jelo koje je Gordon Remzi ikad probao, a vole ga i Srbi: Doslovno ga je ispljuvao zbog bizarnog sastojka
Doboš, lavanda, Pavlova: 6 najlepših torti, idealnih za vaskršnju trpezu, bogate, kremaste, svečane
Najkremastija torta na svetu bez pečenja i jaja: Pravi se sa svega 20 minuta, a ukusom osvaja i najveće sladokusce
Ručak na vodi: Makarone sa filom koji podseća na bolonjeze - niko neće provaliti razliku
7 recepata za doručak bez mesnih prerađevina: Drže vas sitim satima, a neodoljivo su ukusni i prave se vrlo jednostavno
Najbrži i najukusniji ručak iz jednog tiganja: Sprema se za manje od 20 minuta
Još iz kategorije
Ako nemate ovu osobinu džaba vam lepota i vitko telo: Muškarci gube glavu za njima samo zbog nje
Out frizure za proleće 2025: Ako ste planirale da se ošišate ovako, zaboravite na tu ideju do 2026.
3 parfema koji mirišu na sveže i čisto: Lagane note već su proglašene za najlepše proleće i letnje mirise
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.