Riba je zaista prava hrana za mozak. Bilo da je u pitanju jedan filet, pečen ili grilovan, i bez obzira na to koliko tačno omega-3 sadrži, stručnjaci preporučuju da konzuirate ribu makar jednom nedeljno.
Pamćenje je mnogo bolje kod ljudi koji redovno jedu ribu, nego kod onih koji to ne čine, takođe pokazuje naučno istraživanje.
- Naše istraživanje pokazuje da ljudi koji pre jedu grilovanu, pečenu ili kuvanu ribu nego prženu imaju mnogo bolje pamćenje. Međutim, nismo još našli jasnu vezu između nivoa omega-3 masnih kiselina i promena na mozgu. Tako da se, u suštini, preporučuje bilo koja riba. Svakako, ispitali smo sve faktore koji utiču na život, a način ishrane je samo jedan od njih - kaže profesor psihijatrije Univerziteta medicine u Pitsburgu, doktor Džejms Beker, a prenosi Dejli mejl.
Evo još jednog dobrog razloga da u svoju ishranu ubacite kuvanu, pečenu ili grilovanu ribu, bar jednom nedeljno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus