Da li vam zeleni čaj može pomoći da smršate? Naravno. Da li ima isti efekat i ako se uzima u obliku sladoleda ili dodaje jelima? Pa i ne baš. Ako želite da iskoristite maksimalno dijetalni potencijal zelenog čaja, potrebno je da konzumirate na pravi način.
Evo odgovora na nekoliko najčešćih pitanja koja se tiču zelenog čaja i mršavljenja.
Da li isti efekat imaju i čajevi koji imaju dodatne ukuse?
Da, ali samo ako nemaju i dodati šećer ili druge zaslađivače. Najbolji je ipak običan zeleni čaj.
Da li je dobar ledeni zeleni čaj?
Da, ali su ledeni čajevi dosta razblaženi, pa se može desiti da sadrže manje zelenog čaja.
Koliko je važan brend čaja?
Od vrste proizvođača zavisi koliko je čaj kvalitetan, da li ima dodatke u vidu aroma i zaslađivača. Zato je najbolje da izaberete proizvođače koji koriste prirodne sastojke i ne stavljaju aditive.
Pogledajte i Po čemu se razlikuju crni i zeleni čaj
Da li zeleni čaj može da se pokvari?
U principu, zeleni čaj ne može da se pokvari, ali može da izgubi ukus i lekovita svojstva. Ako se pravilno čuva, zeleni čaj može da očuva svoja lekovita svojstva i do 6 meseci.
Koji zeleni čaj je najbolji?
Najbolje je da pijete čaj od lišća jer tako maksimalno možete da iskoristite potencijal ovog čaja. ako imate čaj u kesici, možete je iseći i preliti sadržaj kesice vrelom vodom, a kasnije procediti čaj.
Koja količina zelenog čaja se preporučuje dnevno?
Naučnici preporučuju između tri i pet šolja zelenog čaja na dan. Ako vam se to čini previše, počnite s jednom ili dve šolje dnevno i postepeno povećavajte količinu čaja.
Da li je i ekstrakt čaja delotvoran?
Da, ali u zavisnosti koja je koncentracija zelenog čaja u ekstraktu. U nekim ekstarktima, 1 ml može da zameni 8 -10 šolja čaja.
Pogledajte i Zeleni čaj pomaže pri mršavljenju
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: blackdoctor.org
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu