Da biste povratili potrebnu energiju koja vam je potrebna u toku radne nedelje pokušajte sa zdravim celodnevnim menijem koji su sastavili poznati američki nutricionisti Vilou Džaroš i Stefani Klark. U pitanju je potpuno prirodna hrana za detoksikaciju zbog koje ćete se osećati lagodno, pročišćeno i bistre glave.
Buđenje
Zeleni čaj sa limunom
Kofein u čaju odličan je umesto kafe, a limun podiže nivo energije i podstiče antioksidante u čaju što pomaže u podizanju imuniteta.
Pogledajte i Dr Oz savetuje: Kako da imate dovoljno energije tokom dana
Doručak
Čokoladni smuti
Izblendirajte 250 ml nezaslađenog sojinog mleka sa jednom bananom, šakom bejbi spanaća (koji nećete ni osetiti), kašikom putera od badema (ili običnog), kašika kakaoa u prahu i malo cimeta po želji. Dodajte četiri kocke leda i ponovo izblendirajte. Kalijum u bananama pomaže da se oslobodite viška vode.
Pogledajte i Hrana za bolje raspoloženje i više energije
Ručak
Hrskava losos salata
Izmiksajte filet lososa sa šargarepom, krastavcem, 2 kašike dijetalnog majoneza, kašičicom senfa. Urolajte u tortilju i dodajte kriške paradajza i šaku punu rukole. B vitamin iz tortilje pomaže vašem telu da crpi energiju iz hrane. Losos ima dobre masti koje su potrebne telu i pomaže čak i u lečenju depresije.
Pogledajte i Najbolje namirnice koje vraćaju energiju
Užina
Jogurt
Pomešajte 120 g niskokaloričnog jogurta sa malinama, kašikom seckanih oraha, kašikom meda i malo cimeta. Probiotik u jogurtu redukuje nadimanje i balansira nivo bakterija. Maline poseduju dobra vlakna više nego bilo koje voće.
Večera
Ćuretina, karfiol i barila testenine
Pečeni karfiol (oko 200 g) pomešajte sa istom količinom barila testenine, konzervom belog pasulja, marinara sosom (količina po želji), 100 g ćurećih grudi, 2 kašike parmezana i kašikom svežeg bosiljka. Ova kombinacija dobra je za mamurluk i lep san (po potrebi).
Pogledajte i Testenina - izvor energije
Pink Crush
Antioksidansi iz nara odlično se slažu uz slatku lubenicu
2 kašike šećera
Pola čaše soka od nara
Kriške sveže lubenice (bez koštica)
Soda-voda
Bobice svežeg nara
Loptice od lubenice
Svež bosiljak (po želji)
Na srednjoj vatri istopiti šećer. Dodati lubenicu i izgnječiti viljuškom dok ne nastane sirupasta smesa. Sipati u teglu i ohladiti. Potom ¼ sirupa sipati u čašu s ledom, sipati sodu i ukrasiti lopticama lubenice i bobicama svežeg nara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem