Da biste povratili potrebnu energiju koja vam je potrebna u toku radne nedelje pokušajte sa zdravim celodnevnim menijem koji su sastavili poznati američki nutricionisti Vilou Džaroš i Stefani Klark. U pitanju je potpuno prirodna hrana za detoksikaciju zbog koje ćete se osećati lagodno, pročišćeno i bistre glave.

Buđenje

Zeleni čaj sa limunom

Kofein u čaju odličan je umesto kafe, a limun podiže nivo energije i podstiče antioksidante u čaju što pomaže u podizanju imuniteta.

Pogledajte i Dr Oz savetuje: Kako da imate dovoljno energije tokom dana

Doručak

Čokoladni smuti

Izblendirajte 250 ml nezaslađenog sojinog mleka sa jednom bananom, šakom bejbi spanaća (koji nećete ni osetiti), kašikom putera od badema (ili običnog), kašika kakaoa u prahu i malo cimeta po želji. Dodajte četiri kocke leda i ponovo izblendirajte. Kalijum u bananama pomaže da se oslobodite viška vode.

Pogledajte i Hrana za bolje raspoloženje i više energije

Ručak

Hrskava losos salata

Izmiksajte filet lososa sa šargarepom, krastavcem, 2 kašike dijetalnog majoneza, kašičicom senfa. Urolajte u tortilju i dodajte kriške paradajza i šaku punu rukole. B vitamin iz tortilje pomaže vašem telu da crpi energiju iz hrane. Losos ima dobre masti koje su potrebne telu i pomaže čak i u lečenju depresije.

Pogledajte i Najbolje namirnice koje vraćaju energiju

Užina

Jogurt

Pomešajte 120 g niskokaloričnog jogurta sa malinama, kašikom seckanih oraha, kašikom meda i malo cimeta. Probiotik u jogurtu redukuje nadimanje i balansira nivo bakterija. Maline poseduju dobra vlakna više nego bilo koje voće.

Večera

Ćuretina, karfiol i barila testenine

Pečeni karfiol (oko 200 g) pomešajte sa istom količinom barila testenine, konzervom belog pasulja, marinara sosom (količina po želji), 100 g ćurećih grudi, 2 kašike parmezana i kašikom svežeg bosiljka. Ova kombinacija dobra je za mamurluk i lep san  (po potrebi). 

Pogledajte i Testenina - izvor energije

Pink Crush

Antioksidansi iz nara odlično se slažu uz slatku lubenicu

2 kašike šećera

Pola čaše soka od nara

Kriške sveže lubenice (bez koštica)

Soda-voda

Bobice svežeg nara

Loptice od lubenice

Svež bosiljak (po želji)

Na srednjoj vatri istopiti šećer. Dodati lubenicu i izgnječiti viljuškom dok ne nastane sirupasta smesa. Sipati u teglu i ohladiti. Potom ¼ sirupa sipati u čašu s ledom, sipati sodu i ukrasiti lopticama lubenice i bobicama svežeg nara.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa