Obično koristimo sirov, iseckan, ili smrvljen beli luk u mnogim jelima kako bismo iskoristili prednosti koje iz njega proističu.
Međutim, ukoliko vam smeta sirov beli luk, možete dodati iseckan u jelo dok se još kuva. Najbolje je da ga dodate krajem kuvanja kako bi zadržao maksimalnu količinu ukusa.
Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
Alicin - predstavlja jedno od najviše cenjenih jedinjenja sumpora belog luka jer doprinosi njegovim zdravstvenim prednostima. Alicin zadržava svoja svojstva od 2 do 16 sati na sobnoj temperaturi kada je prisutan u pročišćenom ( izvađenom ) obliku. Na kraju krajeva, alicin je taj koji je zaslužan za prepoznatljiv miris belog luka.
Pogledajte i Očistite čenove belog luka uz pomoć mikrotalasne (VIDEO)
Iz tog razloga beli luk u prahu, ili u granulama nisu tipično pouzdan izvor ove važne hranljive materije. Ali kada je još uvek unutar belog luka, alicin će ostati održiv 2 dana. Iz tog razloga se ne preporučuje lomljeni ili mleveni beli luk u tegli, jer će se alicin verovatno izgubiti tokom skladištenja i / ili ubrzo nakon otvaranja tegle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus