Obično koristimo sirov, iseckan, ili smrvljen beli luk u mnogim jelima kako bismo iskoristili prednosti koje iz njega proističu.
Međutim, ukoliko vam smeta sirov beli luk, možete dodati iseckan u jelo dok se još kuva. Najbolje je da ga dodate krajem kuvanja kako bi zadržao maksimalnu količinu ukusa.
Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
Alicin - predstavlja jedno od najviše cenjenih jedinjenja sumpora belog luka jer doprinosi njegovim zdravstvenim prednostima. Alicin zadržava svoja svojstva od 2 do 16 sati na sobnoj temperaturi kada je prisutan u pročišćenom ( izvađenom ) obliku. Na kraju krajeva, alicin je taj koji je zaslužan za prepoznatljiv miris belog luka.
Pogledajte i Očistite čenove belog luka uz pomoć mikrotalasne (VIDEO)
Iz tog razloga beli luk u prahu, ili u granulama nisu tipično pouzdan izvor ove važne hranljive materije. Ali kada je još uvek unutar belog luka, alicin će ostati održiv 2 dana. Iz tog razloga se ne preporučuje lomljeni ili mleveni beli luk u tegli, jer će se alicin verovatno izgubiti tokom skladištenja i / ili ubrzo nakon otvaranja tegle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem