Poslastica za celu porodicu.

Sastojci:

Kora:

1 jaje

šoljica šećera

1 ¼ čaše brašna (možda će vam trebati više)

Fil:

4 jaja

1 ½ šolje šećera

izrendana korica od jednog limuna

2 šolje fino mlevenog badema

Glazura:

šećer u prahu

sveže voće

Priprema:

Kora:

Izlupajte jaja i šećer sa jednom kašikom tople vode dok smesa ne postane kremasta. Dodajte brašno u činiju koristeći gumenu špatulu i mešajte sve dok testo ne prestane da se lepi na ivice posude. Možda će vam biti potrebno više brašna da biste uspeli.

Fil:

Badem stavite u blender i sameljite dok ne bude skroz usitnjeno, ali budite oprezni da ne pretvorite smesu u maslac od badema. Izlupajte jaja i šećer oko minut dok ne dobijete kremastu smesu.

Sa gumenom špatulom dodajte limunovu koricu i mlevene bademe.

Glazura:

Zagrejte rernu na 180°C. Premesite testo na pobrašnjenoj površini, a zatim ubacite u podmazani kalup za pečenje. Probušite viljuškom, a zatim prelijte smesu preko. Pecite oko 30 min, dok torta ne postane braon zlatna. Pustite da se kolač ohladi u posudi, a zatim prebacite u posudu za posluživanje. Ukrasite šećerom u prahu i voćem ako želite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor:stvarukusa.rs