Poslastica za celu porodicu.
Sastojci:
Kora:
1 jaje
šoljica šećera
1 ¼ čaše brašna (možda će vam trebati više)
Fil:
4 jaja
1 ½ šolje šećera
izrendana korica od jednog limuna
2 šolje fino mlevenog badema
Glazura:
šećer u prahu
sveže voće
Priprema:
Kora:
Izlupajte jaja i šećer sa jednom kašikom tople vode dok smesa ne postane kremasta. Dodajte brašno u činiju koristeći gumenu špatulu i mešajte sve dok testo ne prestane da se lepi na ivice posude. Možda će vam biti potrebno više brašna da biste uspeli.
Fil:
Badem stavite u blender i sameljite dok ne bude skroz usitnjeno, ali budite oprezni da ne pretvorite smesu u maslac od badema. Izlupajte jaja i šećer oko minut dok ne dobijete kremastu smesu.
Sa gumenom špatulom dodajte limunovu koricu i mlevene bademe.
Glazura:
Zagrejte rernu na 180°C. Premesite testo na pobrašnjenoj površini, a zatim ubacite u podmazani kalup za pečenje. Probušite viljuškom, a zatim prelijte smesu preko. Pecite oko 30 min, dok torta ne postane braon zlatna. Pustite da se kolač ohladi u posudi, a zatim prebacite u posudu za posluživanje. Ukrasite šećerom u prahu i voćem ako želite.
Izvor:stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus