Nema boljeg osveženja leti od lubenice.
Sastojci:
2 kesice šlaga
1 kg lubenice
Priprema:
1 kg lubenice težine zajedno sa korom. Samo crveni deo lubenice iseći na manje kockice i očistiti od semenki, izmiksati da se dobije čist sok. (potrebna je količina koliko piše na kesici za šlag, tj. oko 250 ml soka za dve kesice šlaga koji se muti sa vodom).
U sok od lubenice sipati sadržaj kesice za šlag i sve umutiti mikserom dok se ne zgusne (oko 3-4 minuta najvećom brzinom miksera). Umutiti u dubljoj posudi i staviti u zamrzivač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom