Nema boljeg osveženja leti od lubenice.
Sastojci:
2 kesice šlaga
1 kg lubenice
Priprema:
1 kg lubenice težine zajedno sa korom. Samo crveni deo lubenice iseći na manje kockice i očistiti od semenki, izmiksati da se dobije čist sok. (potrebna je količina koliko piše na kesici za šlag, tj. oko 250 ml soka za dve kesice šlaga koji se muti sa vodom).
U sok od lubenice sipati sadržaj kesice za šlag i sve umutiti mikserom dok se ne zgusne (oko 3-4 minuta najvećom brzinom miksera). Umutiti u dubljoj posudi i staviti u zamrzivač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus