Ako vam se prijelo nešto slatko napravite ovu ukusnu poslasticu.
Sastojci:
Za beli fil:
• 300 ml kondenzovanog mleka
• 300 ml neutralne pavlake (pavlake za kuvanje)
• 300ml mleka
• 2 kašike kukuruznog skroba
• 2 žumanca
Za čokoladni fil:
• 300 ml kondenzovanog mleka
• 300 ml neutralne pavlake (pavlake za kuvanje)
• 300 ml mleka
• 2 kašike kukuruznog skroba
• 3 kašike 50% kakaoa
Još:
• plazma keks
• mleko
• esencija vanile
• izrendana čokolada za dekoraciju
• jagode za dekoraciju
Priprema:
Pomeašajte sve sastojke za beli fil i prokuvajte. Isto to uradite i sa čokoladnim filom. Polovinu belog fila stavite u tepsiju, zatim plazma keks umačite u mleko u koje ste dodali vanilu i ređajte preko fila. Preko toga stavite polovinu čokoladnog fila i poređajte keks preko koji ste umakali u mleko. Preko keksa opet stavite beli fil i preko njega crni. Stavite u frižider nekih 4 sata. Pospite rendanom čokoladom i ukrasite jagodama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus