Ako vam se prijelo nešto slatko napravite ovu ukusnu poslasticu.
Sastojci:
Za beli fil:
• 300 ml kondenzovanog mleka
• 300 ml neutralne pavlake (pavlake za kuvanje)
• 300ml mleka
• 2 kašike kukuruznog skroba
• 2 žumanca
Za čokoladni fil:
• 300 ml kondenzovanog mleka
• 300 ml neutralne pavlake (pavlake za kuvanje)
• 300 ml mleka
• 2 kašike kukuruznog skroba
• 3 kašike 50% kakaoa
Još:
• plazma keks
• mleko
• esencija vanile
• izrendana čokolada za dekoraciju
• jagode za dekoraciju
Priprema:
Pomeašajte sve sastojke za beli fil i prokuvajte. Isto to uradite i sa čokoladnim filom. Polovinu belog fila stavite u tepsiju, zatim plazma keks umačite u mleko u koje ste dodali vanilu i ređajte preko fila. Preko toga stavite polovinu čokoladnog fila i poređajte keks preko koji ste umakali u mleko. Preko keksa opet stavite beli fil i preko njega crni. Stavite u frižider nekih 4 sata. Pospite rendanom čokoladom i ukrasite jagodama.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem