1. Glavicu svežeg kupusa nasecite na osam kriški.


Sastojci:

800 g svežeg kupusa 

800 g juneće potrbušine 

100 g crvenog luka

100 g paprike 

200 g krompira

200 g paradajza

veza peršuna

40 g soli

biber u zrnu 

2 lovorova lista

čaša belog vina

dve-tri kašike ulja

2. Juneću potrbušinu narežite na krupne kocke i stavite u prikladan lonac.

3. Na meso složite kupus, na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, 2 veće paprike iseckane na kocke, 4 krompira isecite po dubini, 2 manja paradajza na kriške, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor, belo vino i malo ulja.

4. Dolijte vodu da pokrije sastojke i lagano kuvajte dva sata.

5. Poslužite u posudi u kojoj se jelo kuvalo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs