1. Hrapavom hartijom istrljajte kožu pastrmki, uklonite im centralnu kost, operite ih i osušite.


Sastojci:

4 pastrmke (po 250 g)

100 g fileta dimljene pastrmke

1 limun

20 g mirođije

1 veza peršuna

2 srednja krompira

ulje

so

crni biber

2. Posolite ih iznutra i napunite filetima dimljene pastrmke isečenim na uske trake, rendanom korom limuna, mirođijom i seckanim peršunom.

3. Oljuštite krompire, isecite ih na tanke listiće i blanširajte oko 2 minuta u slanoj ključaloj vodi. Procedite, pa ih poređajte po sredinama od 4 lista papira za pečenje koje ste isekli na dimenzije približno oko 30x40 cm. Posolite ih, pobiberite i prelijte s malo ulja, a odozgo poređajte nadevene pastrmke.

4. Podignite krajeve papira i zatvorite u paketić, prebacite ih na pleh i pecite na 220ºC oko 20 minuta. Ostavite pastrmke da odstoje oko 5 minuta, a onda otvorite papir i poprskajte s malo soka od limuna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kuvajsam.com