Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPSKI RECEPT SA DVORA NEMANJIĆA: Ovo je bio specijalitet od XII veka

Biftek je jela srpska elita, danas možete i sami probati ovaj gurmanski specijalitet

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Za vreme vladavine Nemanjića od kraljeva Radoslava i Milutina, preko cara Dušana i poslednjeg Uroša,kulinarstvo u Srbiji je u mnogim segmentima bilo ispred evropskog, ovaj recept je sakupljen u okviru obimne građe iz života na dvoru Nemanjića, a neki od recepata su "oživeli" u nekim restoranima, lako se spremaju,pa vam predlažemo da i vi kod kuće pripremite ovo ukusno srednjovekovno jelo.

BIFTEK:

Od junećeg bifteka iseku se osrednji komadići i potope u rasol od kupusa da odstoje dan i noć.

Izvade se, osuše i utrljaju belim lukom i maslinovim uljem. Tako marinirano meso se peče na žaru. Za to vreme, izmešaju se crno vino, med, pečurke i kupine. Sos se pšeničnim brašnom poveže do srednje gustine i time se prelije isprženo meso. Ovaj recept je iz 1290. godine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: srbijuvolimo.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti