1. Šampinjone oprati, ocediti i naseckati na listiće.


Sastojci:

400 g šampinjona

oko 40 g masti

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

1 kašičica soli

prstohvat mlevenog bibera

1 kašičica suvog biljnog začina

3 kašike brašna

6 dl mleka

1/2 kašičice muskatnog oraha

2 dl kisele pavlake

2. Na masti staklasto propržiti sitno seckan crni luk.

3. Dodati iseckan beli luk, pa iseckane šampinjone i pržiti uz povremeno mešanje oko 10 minuta. Dodati so, biber i suvi začin.

4. Kada tečnost, koju su pustili šampinjoni, počne da se smanjuje, dodati brašno i propržiti ga kratko, mešajući varjačom.

5. Nalivati po malo hladnog mleka, neprestano mešajući. Kako se sos zgušnjava, dolivati po malo mleka i mešati. Mleko nalivati sve dok se ne dotera gustina sosa.

6. Dodati još malo soli i suvog začina po ukusu, pa narendati morski oraščić.

7. Kada je dobijena zadovoljavajuća gustina, skinuti šerpu sa plotne, dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne otopi u sosu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com