1. Šampinjone oprati, ocediti i naseckati na listiće.
2. Na masti staklasto propržiti sitno seckan crni luk.
3. Dodati iseckan beli luk, pa iseckane šampinjone i pržiti uz povremeno mešanje oko 10 minuta. Dodati so, biber i suvi začin.
4. Kada tečnost, koju su pustili šampinjoni, počne da se smanjuje, dodati brašno i propržiti ga kratko, mešajući varjačom.
5. Nalivati po malo hladnog mleka, neprestano mešajući. Kako se sos zgušnjava, dolivati po malo mleka i mešati. Mleko nalivati sve dok se ne dotera gustina sosa.
6. Dodati još malo soli i suvog začina po ukusu, pa narendati morski oraščić.
7. Kada je dobijena zadovoljavajuća gustina, skinuti šerpu sa plotne, dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne otopi u sosu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.com