1. Zagrejte rernu na 190 stepeni i na pleh stavite papir za pečenje.
2. Isecite svaku tikvicu horizontalno na pola, a zatim izvadite sredinu ostavljajući oko 1cm mesa unutra. Ostatak sačuvajte za neki drugi put.
3. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj jačini. Dodajte mleveno meso, origano, bosiljak, so i biber. Pržite dok meso ne porumeni (između 3 i 5 minuta). Prospite višak ulja i masti i dodajte marinara sos. Sve mešajte oko 1-2 minuta.
4. Dobijenu smesu ravnomerno sipajte u svaku tikvicu i pospite preko mocarelu i feferone (opciono). Stavite ih u rernu i pecite dok se sir ne otopi, a tikvice omekšaju (oko 12-15 minuta).
5. Odmah servirajte i ukrasite parmezanom po želji. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenskimagazin.rs
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem