Napravite ga, stavite u frižider i imate super brzu večeru za sebe i svoju porodicu. Lako se pravi, brzo je gotova, a što je najbitnije hranljiva je i zdrava.
Potrebno je:
- 1 crveni luk
- 400-500 g pilećeg belog mesa
- 3 kuvana jaja
- šolja tečnosti iz supe
- ulje
- kašika senfa
- kašika limunovog soka
- malo sveže seckanog lista peršuna i celera
- kašičica soli
Priprema:
Izdinstati crveni luk, pa dodati pileće belo meso iseckano na kockice da se dinsta na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja dodati 1 šolju tečnosti iz supe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohaladi.
U drugoj šerpi se skuvaju tri jaja. Kada se sve ohladi u secko se prvo stave kuvana jaja i izmiksiraju sa malo ulja. Zatim se u to doda smesa od mesa i luka (u njoj je ostalo malo tečnosti). Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku limunovog soka i seckani peršun,celer i so. Na kraju se sve to dobro izblendira i dobije sočan i odličan jako ukusan namaz-pileća pašteta.
Staviti u teglicu i čuvati u frižideru do 3 dana od dana kad ste je napravili.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom