1. Luk isecite na rebarca, pančetu što sitnije i sve zajedno propržite na malo ulja.
2. Pileću džigericu isecite na sitne komade i dodajte luku i pančeti. Poklopite i povremeno promešajte (džigerica će sama pustiti vodu).
3. Na kraju začinite alevom paprikom i biberom. Dobićete kuvanu džigericu i gust saft .
4. Dodajte crno vino i ostavite da se kuva još koji minut. Tad dodajte soja-sos i balzamiko, pa ostavite da se krčka još oko 5 minuta.
5. Pre nego što sklonite s vatre, još jednom bproverite da li je dovoljno slano. Usitnite u blenderu tako da dobijete finu pastu.
6. Pašteta se služi u papirnim korpicama ili formirana u loptu, na tanjiru, s obaveznom kašičicom.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Lagani mlečni kolač
Brzinske pitice sa šunkom i sirom
Piletina pripremljena na toskanski način
Rizi-bizi sa integralnim pirinčem