Evo kako da ovu dobro poznatu žitaricu pripremite da bude veoma ukusna i da vaš organizam bude sit.

Potrebno je:

  • 1 šolja heljde
  • 1 kiselo mleko
  • 5 kriški pršute
  • 2 kašike semenki golice
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • so
  • malo limunovog soka
Pročitajte i: 6 savršenih ideja za hrono doručak

Postupak:

Heljda kao i sve druge žitarice treba da se potope dan pre kuvanja. Dobro operite heljdu, stavite u posudu i nalijete vodom. Neka prenoći. Ujutru prospite vodu i još jednom operite zrna. Nakon toga heljda je spremna za kuvanje.

Nakon što voda provri kuvajte oko 5 minuta. Potom ostavite pokriveno još oko 10 minuta da zrno nabubri.

Procedite i dodajte kiselo mleko, sitno seckanu pršutu i semenke. Služite uz salatu dok je još topla.

Ovaj obrok bi trebalo da vas drži dugo sitim.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs