Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doručak za ljubitelje HRONO ISHRANE: HELJDA SA PRŠUTOM!

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

Ako ste ljubitelj zdravih obroka ovaj doručak biće idealan za vas. Zrno celih žitarica je nešto što je odličan izbor kad je doručak u pitanju.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Evo kako da ovu dobro poznatu žitaricu pripremite da bude veoma ukusna i da vaš organizam bude sit.

Potrebno je:

  • 1 šolja heljde
  • 1 kiselo mleko
  • 5 kriški pršute
  • 2 kašike semenki golice
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • so
  • malo limunovog soka
Pročitajte i: 6 savršenih ideja za hrono doručak

Postupak:

Heljda kao i sve druge žitarice treba da se potope dan pre kuvanja. Dobro operite heljdu, stavite u posudu i nalijete vodom. Neka prenoći. Ujutru prospite vodu i još jednom operite zrna. Nakon toga heljda je spremna za kuvanje.

Nakon što voda provri kuvajte oko 5 minuta. Potom ostavite pokriveno još oko 10 minuta da zrno nabubri.

Procedite i dodajte kiselo mleko, sitno seckanu pršutu i semenke. Služite uz salatu dok je još topla.

Ovaj obrok bi trebalo da vas drži dugo sitim.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti