Evo kako da ovu dobro poznatu žitaricu pripremite da bude veoma ukusna i da vaš organizam bude sit.
Potrebno je:
- 1 šolja heljde
- 1 kiselo mleko
- 5 kriški pršute
- 2 kašike semenki golice
- 2 kašike semenki suncokreta
- so
- malo limunovog soka
Postupak:
Heljda kao i sve druge žitarice treba da se potope dan pre kuvanja. Dobro operite heljdu, stavite u posudu i nalijete vodom. Neka prenoći. Ujutru prospite vodu i još jednom operite zrna. Nakon toga heljda je spremna za kuvanje.
Nakon što voda provri kuvajte oko 5 minuta. Potom ostavite pokriveno još oko 10 minuta da zrno nabubri.
Procedite i dodajte kiselo mleko, sitno seckanu pršutu i semenke. Služite uz salatu dok je još topla.
Ovaj obrok bi trebalo da vas drži dugo sitim.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus