Evo nekoliko ideja za pripremu hrono doručka:
1. Jaja sa origanom i lepinjice
Uz jaja odlično ide i domaći pindžur, a uz lepinjice puter sa mirođijom. I naravno, nekoliko parčića dimljene piletine.
2. Domaći hleb, kajmak i čvarci
Kajmak, kao i pavlaku, ne treba jesti često, a posebno ne u kombinaciji sa čvarcima. Ali jednom u mesec dana se častiti ovakvim doručkom je sasvim u redu.
3. Heljda sa kiselim mlekom, prženom slaninom i semenkama
Stavite semnke po želji, a heljudu kuvate sa vodom 1:3. Uveče je potopite, ujutru zamenite vodu i kuvate 3 minuta, a zatim poklopite i sklonite sa vatre. Upije svu vodu u roku od petnaestak minuta. Inače, cele žitaricu su najzdravije i trebalo bi ih jesti makar dva puta nedeljno.
Pročitajte i Hrono doručak: 3 namirnice koje morate jesti
4. Jaja u krugovima luka
Samo vam treba jedan veći luk koji isečete po sredini i odvojite dva najveća kruga. Njih stavite u tiganja, a zatim razlijete jaja.
5. Domaći hleb, kajmak, šunka i paprika
Još ima paprika, lako se ispeku, a tokom zime možete samo da ih vadite iz frižidera
6. Palačinke od integralnog pšeničnog brašna
Probajte palačinke od integralnog brašna, jednako su ukusne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hronokuhinja.rs
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Svinjetina u obliku pletenice, jednostavno a prelepo
Lagana puslica torta
Feta zalogajčići za brzinsko novogodišnje predjelo
Brza torta sa kiselom pavlakom, keksom i čokoladom