Sastojci: 500 g krompira, 1 jaje, kašika brašna, ravna kašika soli, 2 prstohvata bibera, prstohvat mlevenog muskatnog oraščića.
Priprema: Krompir skuvajte u šerpi sa vrelom vodom. Ocedite i dok su još topli izgnječite ih u glatku jednoličnu smesu. Kad se malo ohlade, dodajte jaje, brašno i začine po ukusu. Dobro promešajte da se sastojci pomešaju i da nema grudvica.
Ako je retko dodajte još malo brašna da dobijete gustu kašu. Kašikom sipajte u špric sa nastavkom (može špric za tulumbe) i u široki pleh obložen papirom za pečenje istiskujte ruže od krompira.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus