Za pripremu vam treba:
- 1 dimljena butkica
- 3-4 krompira
- 2 šargarepe
- 3-4 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- šaka brokolija
- šaka kukuruza šećerca
- malo belog vina
- malo vode
- 100 g maslaca
- so, mešavina začina
- biber, lovorov list
- malo soja sosa
Pročitajte još i: SAVRŠENSTVO UKUSA: Marinirana svinjska rebra sa krompirom
Priprema:
S obzirom da nam treba dimljena butkica, njoj ne treba više od sat vremena pečenja u rerni. Uzmite dublju vatrostalnu posudu, butkicu premažite začinima po ukusu, so, biber... U posudu izmešati belo vino, vodu, soja sos, maslac. Sve preliti preko butkice. Dodati lovorov list i pokrite poklopcem ili folijom. Staviti da se peče oko 30 minuta.
Dok je butkica u rerni pripremiti sveže povrće, luk na krupno iseći, papriku, beli luk, šargarepu, kukuruz. Sve posoliti, pobiberiti i dobro izmešati. Izvaditi butkicu, pa okolo poređati povrće i vratiti još pola sata u rernu. Ne treba pokrivati da bi ispario višak tečnosti i da bi butkica dobila lepu koricu.
Uz ovu butkicu najbolje ide ren ili neki drugi pikantni sos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom