Za pripremu vam treba:

  • 1 dimljena butkica
  • 3-4 krompira
  • 2 šargarepe
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • šaka brokolija
  • šaka kukuruza šećerca
  • malo belog vina
  • malo vode
  • 100 g maslaca
  • so, mešavina začina
  • biber, lovorov list
  • malo soja sosa

Pročitajte još i: SAVRŠENSTVO UKUSA: Marinirana svinjska rebra sa krompirom

Priprema: 

S obzirom da nam treba dimljena butkica, njoj ne treba više od sat vremena pečenja u rerni. Uzmite dublju vatrostalnu posudu, butkicu premažite začinima po ukusu, so, biber... U posudu izmešati belo vino, vodu, soja sos, maslac. Sve preliti preko butkice. Dodati lovorov list i pokrite poklopcem ili folijom. Staviti da se peče oko 30 minuta.

Dok je butkica u rerni pripremiti sveže povrće, luk na krupno iseći, papriku, beli luk, šargarepu, kukuruz. Sve posoliti, pobiberiti i dobro izmešati. Izvaditi butkicu, pa okolo poređati povrće i vratiti još pola sata u rernu. Ne treba pokrivati da bi ispario višak tečnosti i da bi butkica dobila lepu koricu.

Uz ovu butkicu najbolje ide ren ili neki drugi pikantni sos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: stvarukusa.rs