Sastojci:
- 4 tikvice
- 100 g mortadele
- 200 g sira
- 30 g brašna
- 250 ml mleka
- 30 g putera
- muskatni oraščić
- ulje, so
- mleveni crni biber
Priprema:
Prethodno oprane i očišćene tikvice iseći napola po dužini i ređati u nauljenu tepsiju. Pobiberiti i peći 20 minuta na 200 stepeni.
U međuvremenu pripremiti fil. Mortadelu seći na kockice, a sir krupno izrendati. U zagrejanom ulju pržiti brašno i uz neprekidno mešanje dodati mleko. Kada bešamel sos dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/