Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 100 g mortadele
  • 200 g sira
  • 30 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 30 g putera
  • muskatni oraščić
  • ulje, so
  • mleveni crni biber

Priprema:

Prethodno oprane i očišćene tikvice iseći napola po dužini i ređati u nauljenu tepsiju. Pobiberiti i peći 20 minuta na 200 stepeni.

U međuvremenu pripremiti fil. Mortadelu seći na kockice, a sir krupno izrendati. U zagrejanom ulju pržiti brašno i uz neprekidno mešanje dodati mleko. Kada bešamel sos dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/