Sastojci:
- 10 viršli
- 200 g mekog brašna
- 140 g kukuruznog griza
- 1 kašičica šećera
- 1 ravna kašika soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 2 cela jaja
- ulje za prženje
- štapići za ražnjiće
- malo brašna za valjanje viršli
Priprema:
Prvo napraviti smesu za umakanje viršli. Pomešati oba brašna, dodati prašak za pecivo, so i šećer, pa izmešati. Ulupati jaja, dodati mleko i ovu smesu sipati u smesu sa brašnom i mešati žicom ili mikserom, dok se ne razbiju grudvice. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Viršlama skinuti opne pa ih osušiti. Uzeti štapiće za ražnjiće i prvo izmeriti da li mogu da stanu u tiganj ili širu šerpu u kojoj ćete pržiti korn-dog. Nabosti vršle na štapiće skoro do kraja.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem