Sastojci:

  • 10 viršli
  • 200 g mekog brašna
  • 140 g kukuruznog griza
  • 1 kašičica šećera
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 ml mleka
  • 2 cela jaja
  • ulje za prženje
  • štapići za ražnjiće
  • malo brašna za valjanje viršli

Priprema:

Prvo napraviti smesu za umakanje viršli. Pomešati oba brašna, dodati prašak za pecivo, so i šećer, pa izmešati. Ulupati jaja, dodati mleko i ovu smesu sipati u smesu sa brašnom i mešati žicom ili mikserom, dok se ne razbiju grudvice. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta.

Viršlama skinuti opne pa ih osušiti. Uzeti štapiće za ražnjiće i prvo izmeriti da li mogu da stanu u tiganj ili širu šerpu u kojoj ćete pržiti korn-dog. Nabosti vršle na štapiće skoro do kraja.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/