Obožavaćete njegov ukus i stalno ćete ga praviti
Sastojci:
- 5-6 krompira
- 200 g šunke ili slanine
- 30 ml ulja
- 100 ml vode
- kašičica majčine dušice
- karbonara sos (gotov ili domaći)
- 30 ml svežeg mleka
- 70 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštiti i iseći na krugove. Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom. Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana. Kad skinete foliju s posude, prelijte krompir sosom i vratite u rernu na 5 minuta.
Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stil.kurir.rs