Obožavaćete njegov ukus i stalno ćete ga praviti

Sastojci:

  • 5-6 krompira
  • 200 g šunke ili slanine
  • 30 ml ulja
  • 100 ml vode
  • kašičica majčine dušice
  • karbonara sos (gotov ili domaći)
  • 30 ml svežeg mleka
  • 70 g rendanog kačkavalja
Pročitajte i: Ovako pripremljen krompir je ukusniji od pomfrita

Priprema:

Krompir oljuštiti i iseći na krugove. Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom. Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana. Kad skinete foliju s posude, prelijte krompir sosom i vratite u rernu na 5 minuta.

Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stil.kurir.rs